Stichting
Fokregistratie & Gezondheidsbeheer
voor alle Honden
More Website Templates @ TemplateMonster.com - March 12, 2012!

Duurzaam Fokken

Duurzaam fokken, dé manier om een ras gezond te houden

Duurzaam fokken, dé manier om een ras gezond te houden. Stichting FGH is voorstander van een duurzaam fokbeleid. Via onze stichting stimuleren wij het duurzaam fokken en zullen wij de fokkers en rasverenigingen, die deze manier van fokken ondersteunen zoveel mogelijk begeleiden, zowel met genetisch als juridische zaken binnen de fokkerij van alle (ras)honden.

Fokreglement FGH

Het fokreglement van de FGH (pdf) is een algemeen reglement. De FGH kijkt ook naar het fokreglement per ras.


Betekenis van duurzaam fokken

Stichting FGH heeft richtlijnen beschreven waarbij het fokken binnen bloedlijnen zo veel mogelijk voorkomen wordt. Het is niet altijd helemaal uit te sluiten dat er dezelfde voorouders in een stamboom vermeld staan. Stichting FGH of een van de rasverenigingen die gebruik maken van de ondersteuning van Stichting FGH, geven duidelijk aan wanneer er wel en wanneer er niet gefokt mag worden met een bepaalde combinatie. Dit staat beschreven in de daartoe geldende fokreglementen. Wilt u meer zekerheid over de door u gewenste combinatie, dan kunt u deze combinatie altijd voorleggen aan mevrouw AnneMarie van Krimpen - fokbegeleiding
Stichting FGH ondersteunt hiermee de fokker om zoveel mogelijk de huidige rassen te kunnen behouden en geeft de pupkoper meer zekerheid dat deze een gezonde pup koopt..

Fokkerijzaken

Afstammingsdatabase
en Fokkers


U kunt  het ras uitkiezen wat in onze database opgenomen is. Aangesloten fokkers ziet u bij het door u gekozen ras waar een * achter staat.
Dekreuen

Dekaankondigingen

geen dekkingen

Geboren nesten

15-01-2018

FGH QA certificaat

Formulieren

Dek-en geboortemelding
Aanvraag kennel
Fokgeschiktheid